Hoppa till innehåll
Hem » Varför är Franska Elbandet bättre?

Varför är Franska Elbandet bättre?

Varför är HorseGuard / Franska Elbandet bättre än andra band?

10 rostfria ledare

Horseguard Franska Elbandet tål att jämföras

Det breda bandet har 10 st rostfria ledare som är 0.4mm. Rostfritt är en mycket seg metall som inte går av ” i första taget”. De grova ledarna ger lågt motstånd och det medför att strömmen kan gå längre väg. Du får bra ström allra längst bort i hagen.

31 st längsgående trådar

I Bandet finns också 31 st längsgående polyethylen trådar som är 0,5mm tjocka. De tvärgående trådarna är 0,4 mm grova. ”Väven” är av UV behandlad polyeten för att hålla många år och inte brytas ner av solens strålar.
I båda ytterkanterna finns dessutom en st 0,8 mm grov stödlina för att bandet ska bli stadigt stabilitet och för att förhindra att bandet töjs ut.
Tillsammans ger det HorseGuard bandet en världsunik kvalitet som blir till en effektiv, synlig och respekterad gräns. I ytterkanterna är två av ledarna vävda tillsammans. Franska Elbandet har grova trådar för att leda ström bra. Detta ger bättre effekt och starkare stöt till den nyfikna hästen som ofta nuddar kanten på bandet först.

Stort som ett segel

Tänk på att 500 m band är ett stort vindfång,stort som ett segel på 20 kvm. Det fordras alltså bra band och bra isolatorer för att hålla i detta stora ”segel”
HorseGuard /Franska Elbandet är glest vävt för att vinden ska passera

Stort som ett segel
Skruva fast bandet så håller franska elbandet bättre


Bra isolatorer

För att hålla fast detta stora segel behöver du rejäla isolatorer.
Vår isolator R5 håller fast bandet vid varje stolpe. Du ”skruvar” fast bandet med fiolskruvar något som ger längsta möjliga hållbarhet åt stängslet. Det är när bandet glider tusentals gånger i isolatorn som det slits och de rostfria trådarna kan gå av.

Aggregatet spelar mindre roll….

……om de ledare som ska leda strömmen är tunna. Det finns många band på marknaden, band som har ”hårtunna” ledare. När ledarna är så tunna kan inte tillräckligt med ”ström” passera i tråden och därför blir resultatet blir att hästen inte får någon eller en mycket svag stöt.

En spännare sträcker upp bandet

Spännare som sträcker upp

En spännare på varje grindstolpe ger möjlighet att sätta fast och sträcka upp bandet. Varje gång bandet börjar eller slutar så behöver du en spännare
Bilden visar en T bygel i spännaren, med den kan du lätt dela en hage.
Horseguard Franska Elbandet är ett helt komplett stängselsystem med alla detaljer som du behöver för att få ett stängsel som håller i många år.

Spännare 36v för elband
Självlåsande handtag för 40mm Franska Elband


Handtag som inte töjer sig

Det självlåsande handtaget kan inte kan töjas ut. Alla metalldelar i Franska Elbandet är rostfria, för lång hållbarhet. .

En hörnisolator, öppen

Hörnen viktiga

Hörnen är en viktig punkt i ett stängsel. Se till att inte hörnstolparna ger sig. Ett tips är att sträva hörnet, dvs sätt en regel (stolpe) från överkant på hörnstolpen, ner i marken, en åt varje håll.

I hörnstolpen där isolatorn sitter, blir ju dragningen från olika håll så därför kan du behöva kraftiga isolatorer. Men hörnisolatorn håller inte fast bandet utan bandet kan glida i den.
Om du vill att bandet ska sitta fast så använd en vanlig R5 isolator

Sträva hörnstolpen
Strömplatta för band

Koppla fast strömmen

Ström från aggregatet kan du koppla i en rostfri platta som sitter i en isolator.

Eller så kan du du koppla strömmen till en spännare, den som vanligtvis sitter i grindstolpen.

Strömkoppling på spännare

Överlägsen kvalitet och hållbarhet

Detta är några av skälen varför HorseGuard / Franska Elbandet är så överlägset, så hållbart och så problemfritt.
För nästan 40 år sedan satte vi upp det första bandet, det fungerar än.

En HorseGuard 500 meters rulle väger 12.5 kg. Jämför vikten med andra band på marknaden. Hos oss betalar du för kvalitet.
HorseGuard/Franska Elbandet är ett helt komplett stängselsystem. Du kan inte köpa det någon annanstans än hos oss, vi har inga återförsäljare.
Franska Elbandet är billigast och bäst i längden.
Besök butiken för priser