Varför är Franska Elbandet bättre?

Varför är HorseGuard / Franska Elbandet bättre än andra band?

 HorseGuard tål att jämföras

10 rostfria ledare
10 st rostfria ledare som är 0.4mm. Rostfritt är en mycket seg metall som inte går av ” i första taget”. De grova ledarna ger lågt motstånd som medför att strömmen kan gå längre väg. Du får bra ström längst bort i hagen.

 

31 st längsgående trådarVidare finns i bandet, 31 st längsgående polyethylen trådar som är 0,5mm tjocka. De tvärgående trådarna är 0,4 mm grova. ”Väven” är av UV behandlad polyeten för att hålla många år och inte brytas ner av solens strålar.
Ytterligare två st 0,8 mm grova stödlinor i ytterkanterna för stabilitet, förstärkning och för att förhindra att bandet töjs ut.
Tillsammans ger det HorseGuard bandet en världsunik kvalitet som blir till en effektiv, synlig och respekterad gräns.
I ytterkanterna är två av ledarna vävda tillsammans. Franska Elbandet har grova trådar för att leda ström bra.Detta ger bättre effekt och starkare stöt till den nyfikna hästen som ofta nuddar kanten på bandet först.

Stort som ett segel
Tänk på att 500 m band är ett stort vindfång,stort som ett segel på 20 kvm. Det fordras alltså bra band och bra isolatorer för att hålla i detta stora ”segel”

Stort som ett segel

HorseGuard /Franska Elbandet är glest vävt för att vinden ska passera.

En bra hållbar isolatorBra isolatorer
För att hålla fast detta stora segel behövs rejäla isolatorer.
Vår isolator R5 håller fast bandet vid varje stolpe. Detta ger längsta möjliga hållbarhet åt stängslet. Bandet får inte glida och slitas i isolatorn.

 

 

Aggregatet spelar mindre roll….
……om de ledare som ska leda strömmen är tunna. Det finns många sämre band på marknaden, band som har ”hårtunna” ledare. När ledarna är tunna kan inte tillräckligt med ”ström” passera i tråden. Resultatet blir att hästen inte får någon eller en mycket svag stöt.

Spännare var gång bandet börjar och slutarSpännare som sträcker upp

En spännare på varje grindstolpe ger möjlighet att sätta fast och sträcka upp bandet. Var gång bandet börjar och slutar behövs en spännare
Bilden visar en T bygel i spännaren, med den kan du lätt dela en hage.

Horseguard Franska Elbandet är ett helt komplett stängselsystem med alla detaljer som behövs för att få ett stängsel som håller i många år.

 

Handtag
Det självlåsande handtaget kan inte kan töjas ut. Alla metalldelar i Franska Elbandet är rostfria, för lång hållbarhet. Bilden visar ett Polarhandtag, det är isolerat i bakänden för att inte leda strömmen mellan plus och minus i bandet.

Polarhandtag

 

 

 

 

 

En hörnisolator, öppenStabila hörn

Hörnen är en viktig punkt i ett stängsel. Se till att inte hörnstolparna ger sig. Det blir ju dragning från olika håll i ett hörn, så därför fordras kraftiga isolatorer. Ett tips är att sträva hörnet, dvs sätt en regel(stolpe) från överkant på hörnstolpen, en åt varje håll.

Ström till band
Anslutningen till och mellan banden görs via en superkontakt eller en platta. Bra kontakt ger god ström i stängslet.

Detta är några av skälen varför HorseGuard / Franska Elbandet är så överlägset, så hållbart och så problemfritt.
För 27 år sedan satte vi upp det första bandet, det fungerar än.

En HorseGuard 500 meters rulle väger 13 kg. Jämför vikten med andra band på marknaden. Hos oss betalar du för kvalitet.
HorseGuard är ett helt komplett stängselsystem. Du kan inte köpa det någon annanstans än hos oss, vi har inga återförsäljare. Franska Elbandet är billigast och bäst i längden.
Klicka här för att jämföra andra band och för att läsa om ”djävulsmaskinen”