Hoppa till innehåll
Hem » Jämför kvalitet

Jämför kvalitet

Vår testmaskin av band

Djävulsmaskin för att kolla kvalitet på elband

Vi har konstruerat en ”djävulsmaskin för band”.
En stor glaslåda med två ställningar, där man kan hänga upp de trådar man önskar testa för att få reda på kvaliteten hos ledarna i bandet.
Maskinen drivs med tre stycken dunder aggregat som jobbar ihop, med tredubbel hastighet. Onaturligt starkt med två räkneverk, som räknar gnistor.

Efter 17000 gnistor gick tråden av.

Vi hängde upp ”vår” tråd och en annan tråd och startade maskinen.
Efter 369 gnistor gick den första tråden av. ”Vår” tråd var intakt.
Vi satte dit en ny tråd och samma sak igen. Den tålde bara 369 gnistor. Maskinen fortsatte att gå och gå.
I vår kvalitet på Franska elband gick tråden av efter 17 517 gnistor. Vilken skillnad! En 0,15 mm tjock tråd går av efter 6 gnistor.

Kvalitet på elband

Ju grövre ledare desto bättre band.

Ta en rulle 500m av Franska Elbandet och jämför med 500m av ett annat band. Vår rulle väger 13 kg och den andra kanske 5 kg.
Du betalar slutligen för kvalitet när du köper Franska Elbandet. Det kommer att hålla i närmare 40 år och du slipper göra om jobbet.
Gå till butiken för att se alla våra produkter och priser.
Vi har inga återförsäljare.

Franska Elbandet har 0.4 mm rostfria ståltrådar som ledare men det har 31 st 0,5mm ”plasttrådar” som är glest vävda för att vinden ska passera, slutligen har bandet en grov ”plastlina” i var yttersida. Självklart så ger detta mer stadga åt bandet.Polarbandet är av samma kvalitet men i det bandet sitter de 10 ledarna hoptvinnade i var ytterkant av bandet. Om Polarbandet ska användas på vintern så måste man koppla två sladdar från aggregatet, en från plus och en från minuspolen.
Till exempel är det också perfekt att använda Polarbandet som det ”vanliga” bandet det som du har alltså tillsammans med aggregat och jordspett.
Du får då ”stark ström” att räcka ända längst bort i hagen.