Hoppa till innehåll
Hem » Färg på band? » Elband vitt

Elband vitt

Staketet det klassiska vita!

Vitt elband, 3 st 40 mm dert klassiska staketet
Som ett trästaket

Franska Elbandet håller så länge och med vitt elband förändras hela din omgivning för lång tid framåt.
Sitter bandet rakt och om de är riktigt spända så har du ett snyggt staket. Vita elband gör sig bäst i långa raka linjer och inte i små plottriga hagar.
På grund av att bandet håller så länge så blir de med åren grön och gråaktiga. Funktionen är densamma men de ser inte så fräscha ut. Alger och nedfall gör banden solkiga efter några år. En annan nackdel är att du måste vara extra noga när du sätter upp vitt band, för att ”felen ” syns så lätt. Du måste vara extra noga med att sätta isolatorerna på samma höjd, sträva hörnstolpar så att de inte lutar inåt osv. och hålla efter vita band litet extra.

Håll efter stängslet

Det vanligaste stängslet har alltid varit det vita. Det ser man överallt men tyvärr är det bara en bråkdel som är snygga. Banden hänger och fladdrar, mycket på grund av dålig kvalitet, men man måste alltid sträck upp och hålla efter.


Vitt elband syns på långt håll

Vitt elband syns på långt håll
Vita band måste absolut sitta sträckta.

En fördel med vitt band är att det syns för människan, på väldigt långt håll. Du kan med en ena blick se om stängslet sitter uppe eller om älgen har rivit ner det. Vitt band passar bäst till stora hagar. Vitt band i små hagar styckar sönder naturen och det blir bara för mycket.
Måste man ha fyra band?
Naturligtvis inte. Det räcker med två band för att hästen ska stanna inne i sin hage men det är ju mindre underhåll på en hage med tre eller fyra band.
Det är ju vi människor som ofta vill ha det litet fint och snyggt omkring oss och därför vill ha flera band.

Stängsel i Arizona med 4 band

Franska Elband i Arizona

”Vi hade prövat tre olika sorters stängsel innan jag hittade HorseGuard för det här är det bästa och det syns, speciellt på långt håll. Det står emot stark vind, vi har ofta 100km /h i stormbyarna. Ingen annans design kommer ens i närheten av HorseGuard. Jag ”älskar” grindhandtaget”

Vitt elband, 4 st i Oklahoma

Vitt elband i Oklahoma

Susan Malena, Oklahoma säger så här:
Det är snyggt och säkert.
Jag satte upp ett fyra-bands stängsel för fem år sedan. Jag ”älskar” det här stängslet, jag har haft två ston som har rullat in i stängslet vid två olika tillfällen. Ingen av dem fick så mycket som en skråma. Jag sträckte bara upp stängslet och det såg lika fint ut igen.
Utseendet ja! Min veterinär är mycket imponerad. Alla förresten som kommer förbi har alltid något trevligt att säga om stängslet. Det är så snyggt men det viktiga för mig är säkerhet för mina ston och föl. Utseendet är en bonus.

Smala vita band

Smala band till kor och hästar
En hage kräver minst två rader band


Givetvis syns bredare band bättre än smalare. I ”vilda livet” stoppar ju en stor gren bättre än en liten kvist men ofta är det dock pengarna som begränsar inköp av stängsel. Det blir en ganska stor investering och man måste kompromissa. Det är bättre att sätta upp smalare band av högsta kvalitet, än bredare band av dålig kvalitet. Bra stolpar, bra isolatorer och bra ”underhåll” ger ett stängsel som håller många år
Med dåliga band så får du dessutom göra jobbet tre gånger om


Inte bara hästar – HorseGuard Franska Elbandet stängsel passar alla djur

Grisar och vitt elband

Grisar och vitt elband
Det är lätt att stänga in grisar med elband


Grisar respekterar elstängsel mycket bra och blir ”skogsarbetare och röjare” av igenvuxna marker. De har sådan respekt för elband så när man tar bort bandet så är det svårt att få dem att gå över, där bandet suttit
Efter en säsong har du fin jord att odla på.

Vildsvin och Franska Elband

Vildsvin och Franska Elbandet

Franska Elbandet är ett mycket bra stängsel för att stänga ute vildsvin för att de är också känsliga för ström.


Kameler, elefanter och tjurar

Kamelen är från Cirkus Scalas vinterläger i Skåne. Långhåriga djur har svårare att känna ”ström” För att djuren ska ha respekt för elstängsel måste de få veta att bandet ”gör ont”
Små långhåriga hästar kan också ha svårt att känna ström. Ett tips är att blöta ner pälsen när man lär den respekt. Är det snö och is som isolerar djuren så fungerar Polarband bättre.

Cirkusdirektören grät av lycka när elefanterna inte längre behövde vara tjudrade i fötterna.
De stannar snällt bakom 12mm glasfiberstolpar och 40 mm elband
Tjurar
Respekt för elband! Jajamän!
Det som gäller alla djur är att man måste se till att djuren nosar på bandet så att de vet att det ”gör ont”


Elefanter bakom vita band
Elefanter från en circus i Paris
Långhorns tjur och Franska Elband
Långhorns tjur från Circus Scala
Långhåriga djur känner ström dåligt.
Vitt elband smalt
Cirkuskamelen har ju lång päls.

Besök butiken för att se priser eller för att handla