Vindnät ridhus

Vindnät till ridhus ”som ute fast inne”

Vindnät gör ridhuset ljust

Oslagbart till ridhus men även perfekt att använda till olika lösdrifter, till skrittmaskin, som fönster i stall mm. Luften är alltid i rörelse och ger en behaglig värme när solen steker.
Nätet började användas i lantbruk men användning till ridhus har allt mera tagit över.

 

Nätet står emot de värsta stormar men vid riktigt spöregn  kan man känna som en dimma allra närmast nätet.

Lubratec Vindnät är ett komplett system som är gjort för att hålla. Vi säljer inte bara nätet utan alla tillbehör ingår.
Ridhuset på Sandbyholm

Grönt nät på gavel och långsida

 

 

Luften är alltid i rörelse, det ger ett behagligt klimat om vintern, inte rått, inte kallt. Underlaget fryser inte, förutsatt att du inte har det för blött.
Ridhuset blir inte heller stekhett om sommaren och man har varken mygg eller broms som besvärar. Du har inget korsdrag. Luften ”silas” genom maskorna. Nätet stoppar effektivt vinden, det vanligaste kvaliteten stoppar 90% av vinden.

 

Nätet måste sitta spänt

Aluminiumlister håller nätet

 

 

 

 

 

Nätet specialsys till varje kund, leveranstid ca 4-5 veckor. Det är måttbeställt efter kundens önskemål. Det finns två grovlekar på nätmaskorna och en grövre kvalitet på nätet, som stoppar 94 % av vinden. Denna grövre kvaliteten väljer man om man har riktigt blåsige mot en sida. Inifrån ser man inte skillnad på den grövre eller tunnare kvaliteten. Nätet är mycket lätt att sätta upp.

 

Nätet spänns neråt

En stor spännare

 

 

 

 

 

På tre sidor av nätet är en ”plaststav” fastsydd. Det är denna stav med nätet fastsytt på som ska träs in i aluminiumskenan. Skenorna har i förväg skruvats fat i reglarna. I fållen i nederkanten träs en tjock aluminium/järnstav in. Man gör hål i nätet ca var 4:e meter och sätter fast en spännare. Nätet ska spännas fast ordentligt. Vindnätet fladdrar inte vid storm. Det sitter ”hårt” spänt mellan aluminiumlister och spännare.

 

Vindnät på hela gaveln

 

 

 

 

 

Samma gavel sedd från insidanVindnätet är här spänt på hela gaveln. Vindnätet kan fås i önskad höjd och ända upp till 30 meters bredd. Det finns en mängd tillbehör som rullportar, sidor att rulla upp, manuellt eller automatiskt mm. Nätet tillverkas i Tyskland och säljs under namnet Original Lubratec.
Ungefärlig kostnad för vindnätet är ca 380 kr / kvadrat. (alla tillbehör som spännare, lister mm inräknade)

 

Vi kan lämna exakt pris när vet exakta mått från kunden.

Ridhus med grönt nät

Vindnätet finns i grönt och svart, det är specialvävt för att stoppa vinden. Det finns i två grovlekar, av 0,6 mm tråd och av 0.82 mm tråd. En bra arbetsmiljö för häst och människa. Med vindnät på gaveln kan du rida mot solnedgången

Vindnät på hela gaveln

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrittmaskin sedd från insidanSkrittmaskin med vindnät

En skrittmaskin med vindnät på både utsida och insida. Hästarna är skyddade från allt otrevligt väder men också från solens heta strålar. Ändå är det luftigt med bra sikt utåt.

 

 

 

 

En veranda med vindnät

Ett annat användningsområde är uterum.
En uteplats där det alltid blåser förvandlas till ett svalt myggfritt uterum.