Sadelhållare

Sadelhållare för tre sadlar

Sadelhållaren som passar överallt där sadlar finns. Den passar både ”engelska” och westernsadlar. En mycket enkel och genomtänkt konstruktion som sätts ihop till en stabil sadelhållare. På ett minimalt utrymme kan du förvara upp till fyra sadlar på höjd. En krok framför varje sadel passar bra att hänga träns eller grimma på.

Bilden visar en underdel och två överdelar. Vingarna är av obehandlat trä, för att du själv ska kunna välja ytbehandling. De sitter monterade på hållarna

Sadelhållaren är tillverkad i Sverige. Den finns i svart och det mesta är ”handarbete”
Sadelhållare omonterad

Bilden visar sadelhållarna uppställda – färdiga för montering. En underdel och två överdelar, ger dig en sadelhållare för tre sadlar.

Gör så här:
Börja med att skruva fast underdelen i väggen. Sätt i en vinge och du har en stabil, rejäl hängare för en sadel. Vill du ha en hängare för två sadlar?
Sätt i en överdel i underdelen…. Skruva fast i väggen och sätt i vinge nummer två. Gör likadant med den tredje sadelhållaren. Den passar ”engelska” sadlar men är också ypperlig till stora westernsadlar. Du måste alltid börja med en underdelen och bygga på med en eller flera överdelar.

Hönsfot